Peuter/Kleuter 3-4


Op deze leeftijd leren kinderen veel nieuwe vaardigheden. Ze leren b.v. fietsen, steppen, zwemmen, klimmen, klauteren, etc. Wanneer kinderen tijdens deze activiteiten achter gaan lopen t.o.v. leeftijdsgenootjes, dan is dit vaak goed te behandelen door de kinderfysiotherapeut.

Enkele voorbeelden waarom peuters/kleuters bij ons in behandeling komen:

  • Het rennen, springen, lopen lukt moeizaam. Zo kan regelmatig struikelen of vallen, of op de tenen lopen een oorzaak zijn van een afwijkende stand van voeten of benen.
  • Het kind kan ook onhandig zijn bij het knutselen, tekenen of kleuren, dit kan bijvoorbeeld door een afwijking in de fijne motoriek. De kinderfysiotherapeut kan ouders goede adviezen geven of de het kind behandelen.
  • Kinderen met een aangeboren afwijking of door ziekte beperkt in hun bewegingen kunnen door middel van kinderfysiotherapie de mogelijkheden optimaal ontwikkelen.


In veel gevallen zal de arts van het consultatiebureau of de huisarts een rol spelen bij het signaleren van dergelijke problemen en u zo nodig verwijzen naar een kinderfysiotherapeut.

Bij ons in de praktijk observeren we de kinderen, we proberen de storingen te ontdekken en op te lossen. Aan de hand van testen met spelmaterialen krijgen we inzicht in de bewegingsproblematiek van het kind. Dit gaat op een kindvriendelijke manier zodat de behandeling voor het kind een uitdagende en leuke ervaring wordt.

De bevindingen worden met de ouders besproken en indien u daar toestemming voor geeft, ook met de huisarts, peuterleidster of leerkracht. Soms is alleen een advies voldoende. Als uw kind in behandeling komt bij ons wordt het behandelplan samen besproken met de ouders en een stappenplan gemaakt. Daarnaast geven we ook praktische adviezen die goed inpasbaar zijn in de dagelijkse verzorging en activiteiten van het kind.


Heeft u vragen of wilt u uw kind bij ons aanmelden voor kinderfysiotherapie dan kunt u telefonisch contact opnemen met 0182-820991 of 0643980035.

Ook kunt u het contactformulier op de website invullen.  Wij nemen dan zsm contact met u op.

© Cool Kids Gouda 2017 - T: 0182-820991 of 0643980035 - E: info@kinderfysiotherapie-gouda.nl