Nieuwsbrief


okt 2017

Bekijk:

https://jeugdjournaal.nl/uitzending/28367-avondjournaal.html 

Een programma over de aanpak van overgewicht bij kinderen!

Het heeft nut!


okt. 2017

Wij zijn een nog nauwere samenwerking aangegaan met kinder- en jeugd:

Een Stap Voor  in Reeuwijk.sept. 2017

Saskia Geraedts,  kinderfysiotherapeut i/o, werkt vanaf september alleen nog op onze locatie in Zoetermeer! Dit omdat onze werkzaamheden daar zijn toegenomen. 

In Zoetermeer werken we nauw samen met de KinderpraktijkZoetermeer; een AD(H)D /ASS poli. Op deze poli werken 2 kinderartsen en 3 jeugdartsen. 

Daarnaast werken we ook nauw samen met de psychologen van “Groos mentaalbeter jong”.sept. 2017

Nieuwe Kinderfysiotherapeut:

Vanaf 1 september is ons team uitgebreid met Jasper van den Boogert. Jasper heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van orthopedische klachten bij kinderen en jongeren en  sportblessures bij jonge sporters!

Jasper heeft nauw samengewerkt met orthopeden en revalidatie artsen.

Jasper gaat samen met Alex Hoen, manueel therapeut van Fysiotherapie Gouda een orthopedisch spreekuur starten. Nadere informatie volgt nog.


sept 2017

Kennismaking met Kitty van  Klink, ergotherapeut:

Even voorstellen: Mijn naam is Kitty van Klink, ik ben ergotherapeut en afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb werkervaring opgedaan in de geriatrische revalidatie, eerste lijn, somatiek en psychogeriatrische zorg.

Maar wat kan ik betekenen voor u als ergotherapeut?! Ergotherapie is paramedische zorg. Dat houdt in dat ik als ergotherapeut mensen in staat stel om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer mogelijk is door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een beroerte of iemand die rolstoel gebonden is geworden. Mijn werkterrein als ergotherapeut is breed. Zo kunnen kinderen, volwassenen en ouderen bij mij terecht.

Als ergotherapeut lever ik zorg op maat, dit betekent dat ik de zorg met u als cliënt afstem. Ik denk niet vanuit het probleem maar vanuit de wens richting een oplossing.

Kortom, gaan u dagelijkse activiteiten niet meer zoals vroeger door vermoeidheid, amputatie of andere fysieke of psychische klachten en wilt u een paramedici die niet altijd naar de standaardoplossing grijpt. Dan ben ik de ergotherapeut die u zoekt!


sept. 2017

Ergotherapie!

Cool kids kinderfysiotherapie biedt nu ook ergotherapie aan! De ergotherapeutische hulp is zowel voor jongeren / kinderen als voor volwassenen.


sept. 2017

In oktober start er weer een cursus “Dikke Vrienden”. Er zijn nog enkele plekken open. Mocht u interesse hebben, dan kunt u uw kind (vanaf 9 jaar) aanmelden bij ons of bij Kinder- en jeugdpraktijk “Een Stap Voor”.


aug. 2017

Wij werken nauw samen met de kinder praktijk “Een Stap Voor” in Reeuwijk. Zij bieden laagdrempelige psychologische en pedagogische ondersteuning.


nov 2016

Vanaf 1 januari 2017 krijgen we op de Nieuwe Haven de Psychologenpraktijk Present als onze buren!

We gaan nauw met hen samenwerken.


nov 2016

In onze praktijk is ook de psychomotorische praktijk van Annelies Eijselendoorn gevestigd.

nov 2016

Vanaf oktober 2016 geeft Leonie Pek op woensdagavond Yoga lessen voor volwassenen.

 We kijken al uit naar de periode dat ze ook yoga voor kinderen gaat geven!

nov 2016

We hebben de website ge-update!

Blijf ons volgen!

nov 2016


Cool Kids in forYOU magazine Gouda!

Praktische oefeningen en hulp. Lees het artikel hier:


Motorisch inloopspreekuur kind 0-4

Kinderfysiotherapie Cool kids heeft vanaf april een motorisch inloopspreekuur.  Dit is op donderdag van 09:00 tot 10.00 uur. U kunt zich dan melden aan de balie van de kinderfysiotherapie op de 2de verdieping van het Gezondheidscentrum Korte Akkeren.

Meer weten? Ga hiervoor naar deze pagina

Met sprongen vooruit dankzij extra gymles

Leuk artikel in het AD van afgelopen woensdag over de gympluslessen, georganiseerd door de Brede School Gouda en Sportpunt Gouda, waar wij als kinderfysiotherapeut aan mee werken.

Om het krantenartikel te lezen klik hier

Nieuwe medewerkster!


Vanaf volgende week komt Evie Kottmann ons team versterken. Evie is een psycholoog en zal een dag per week psychologische testen komen afnemen bij de kinderen die daarvoor in aanmerkingn komen. We zijn allemaal erg enthousiast over onze nieuwe collega!


De Dikke Vrienden Club is begonnen!


Sinds vorige week is de Dikke Vrienden Club van start gegaan. Met een zes tal kinderen zijn  de diëtiste en de kinderfysiotherapeut een informatieve en actieve workshop begonnen, waarmee de kinderen een beter zicht krijgen op hun eet- en beweeggedrag. De eerste bijeenkomst was een succes en we kijken uit naar de komende zeven weken!

Aan dit project werken mee:

Huisarts - mw. G. van der Klooster

Psycholoog - mw. L. Mechelse

Dietiste - mw. F. Selderust

Kinderfysiotherapeut - mw. W. Spaan

Sociaal makelaar/ Kinder yoga docente - mw. M. Spaan

© Cool Kids Gouda 2017 - T: 0182-820991 of 0643980035 - E: info@kinderfysiotherapie-gouda.nl