Gym-plus lessen


Dat het voor de gezondheidsontwikkeling van kinderen belangrijk is dat ze goed en regelmatig bewegen, zal niemand in twijfel trekken. Sommige kinderen kunnen hierin echter wel een extra steuntje gebruiken, omdat ze, bijvoorbeeld, toch te vaak voor de televisie of achter het beeldscherm van de computer zitten of omdat ze van nature wat minder handig in hun bewegingen zijn.

In samenwerking met de Brede School Gouda en Sportpunt Gouda wordt op de basisscholen van Korte Akkeren een bewegingsonderzoek gedaan voor kinderen van 5 en 6 jaar oud. Daarin wordt bekeken in welke mate er bij die kinderen sprake is van een bewegingsachterstand (zoals balvaardigheid, klimmen, evenwicht, rollen en springen) in hun motorische ontwikkeling. Dit onderzoek wordt gedaan door een kinderfysiotherapeut(e) en een sportdocent(e) van het Sportpunt Gouda.


Dit onderzoek kan uitwijzen dat een kind:

-        Goed beweegt, of

-        Een extra steuntje kan gebruiken door middel van Gym-Plus lessen, of

-        Aanvullend onderzoek op motorisch gebied nodig heeft.

 

De Gym-Plus lessen worden op school gegeven en vinden onder schooltijd plaats. Het zijn 10 lessen van elk ongeveer een half uur, waarin kinderen oefeningen worden aangeboden die er toe moeten leiden dat ze beter gaan bewegen en (te grote) verschillen met andere kinderen uit de gymlessen kleiner worden. Na de 10e les worden vorderingen beoordeeld en wordt bezien in welke mate het verschil met andere kinderen uit de klas is teruggelopen.

 

De Gym-Plus lessen worden onder verantwoordelijkheid van de Brede School aangeboden.


Voor meer informatie vul ons contactformulier in of bel 0182-820991.


© Cool Kids Gouda 2017 - T: 0182-820991 of 0643980035 - E: info@kinderfysiotherapie-gouda.nl